All Categories
Featured
Table of Contents
Toestemming(verplicht) Ik heb het privacy statement gelezen en ga akkoord - Wat doet een verpleegster zoal?.(verplicht)
Heb je hulp nodig bij de zorg voor je naaste? Kijk eerst wie in je eigen netwerk of in dat van je naaste kan helpen. Is daar onvoldoende ondersteuning te vinden, dan kun je bij onderstaande organisaties terecht. De rol van thuisverpleegkundigen. Weet je niet precies waar je moet zijn voor hulp? Bel of mail met de Mantelzorglijn en we denken met je mee: 030 760 60 55 (werkdagen 9 – 17 uur); In elke gemeente is een steunpunt mantelzorg.
Meestal vind je dan de naam en contactgegevens van de organisatie. Kom je er niet uit? Bel de Mantelzorglijn en we zoeken het voor je op. Een steunpunt kent de lokale situatie goed, en kan je de weg wijzen naar hulp en ondersteuning in de woonplaats van degene voor wie je zorgt (Wondzorg aanvragen - Thuiszorg).
Bel en stel je vraag! Ook de gemeente kan veel hulp bieden, bijvoorbeeld in de vorm van huishoudelijke hulp, dagbesteding of respijtzorg. Primus in thuiszorg. Tevens kun je er terecht voor woningaanpassingen en hulpmiddelen. Woont je naaste thuis met een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan kun je bij vragen over (extra) zorg en ondersteuning bellen met het zorgkantoor (in plaats van met de gemeente/Wmo/sociaal wijkteam).
Voor hulp bij persoonlijke verzorging, medicijnen toedienen en wondverzorging kun je terecht bij de thuiszorgorganisatie. Wordt de zorg je echt teveel en is hulp via bovenstaande organisaties niet voldoende of niet beschikbaar? Of is doordat al het zorgen je boven het hoofd groeit sprake van een crisis? Bel dan je huisarts, hij kan je helpen bij het vinden van een oplossing of je doorverwijzen naar hulp (Thuiszorg Waasmunster).
Hulp nodig bij het regelen van zorg of ondersteuning? Een cliëntondersteuner of mantelzorgmakelaar kan je daarbij helpen (Thuisverpleging - Zorg en Gezondheid). Wil je meer informatie hebben over deze ondersteuningsmogelijkheden, of zoek je contactgegevens? Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55. Is je naaste dementerend en is er een casemanager dementie die jullie begeleidt? Wellicht kan de casemanager ook helpen bij de knelpunten waar je door corona als mantelzorger tegenaan loopt. Palliatieve zorgen- Thuiszorg.
Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten als je een aanvullende verzekering hebt (Diabeteszorg- Thuiszorg). Neem contact op met jouw verzekeraar en vraag wat de mogelijkheden zijn. Wat is thuisverpleging?. Heeft je naaste een indicatie via de Wmo, Jeugdwet, Wlz of zorgverzekeringswet, dan kan de inzet van een particuliere organisatie soms via een pgb vergoed worden - Aanbrengen bandages, compressietherapie, steunkousen- Thuiszorg.
Latest Posts
Auto Verkopen Particulier Documenten - Autoopkoperbenelux.be
Stoma Awareness
Continent Stoma En Zwemmen